Tip van de dag : Archief

Quote Moed Hebben Om Te Streven Naar Iets Beters Geeft Hoop In Tijden Van Uitzichtloosheid Citaat Ingspire
Quote-Moed-hebben-om-te-streven-naar-iets-beters-geeft-hoop-in-tijden-van-uitzichtloosheid-citaat-ingspire

Tip van de dag: Donderdag 14 mei 2020

Omgaan Met Conflicten In Het Gezin 0
Omgaan met conflicten in het gezin_0

Tip van de dag: Woensdag 13 mei 2020

Door het coronavirus moet iedereen veel meer thuisblijven dan anders. 24/7 bij je partner, kinderen, zussen, broers en ouders zijn: niet makkelijk!

Daar kunnen makkelijk frustraties of conflicten uit ontstaan. Hoe pak je dit aan?

Download
download

Tip van de dag: Dinsdag 12 mei 2020

Iedereen ok?

Heb je het gevoel dat de huidige situatie veel zorgen met zich meebrengt? Voel je jou onrustig en belemmert dit jouw dagelijks functioneren ondanks alle pogingen die je doet om jouw dag zinvol in te vullen? Merk je dat je onrustiger bent en veel piekert? Slaap je slechter de laatste weken? Deze reacties hebben een invloed op jouw mentaal welzijn.

Psychologe Elke Van Hoof heeft een online interventie gecreëerd, met verschillende stappen om te werken aan jouw mentale weerbaarheid zodat je minder snel overspoeld wordt door negatieve gedachten en gevoelens.

Neem een kijkje op de website www.iedereenok.be.

Mooi Dag
mooi dag

Tip van de dag: Maandag 11 mei 21020

Luister hier
Lockdown Naar Wake Up
lockdown naar wake-up

Tip van de dag: Vrijdag 8 mei 2020

Covid19 Visual Tips Verspreid Vriendelijheid
covid19-visual-tips-verspreid-vriendelijheid

Tip van de dag: Donderdag 7 mei 2020

Gedicht Zien
gedicht zien

Tip van de dag: Woensdag 6 mei 2020

Quote
quote

Tip van de dag: Dinsdag 5 mei 2020

Iets nieuws leren

Nu we met allen meer tijd doorbrengen ‘in ons kot’, hebben we meer tijd om onze hobby’s uit te oefenen of zelfs om nieuwe dingen uit te proberen. Neem de tijd om te experimenteren in de keuken met nieuwe recepten, om een instrument te leren spelen of om een nieuwe taal te leren. Met de app Duolingo kan je kiezen uit 35 talen. Via Youtube vind je verschillende filmpjes om te leren schilderen, breien, tekenen,… Er zijn talloze mogelijkheden om uit te proberen, zonder jouw huis te moeten verlaten.

Wat staat er nog op jouw to-do lijstje?

Positief Denken Illusie 2
Positief-denken-illusie-2

Tip van de dag: Maandag 4 mei 2020

Op het moment dat je negatieve gedachten door positieve gaat vervangen, krijg je positieve resultaten

Luister hier
Volhouden En Uitrusten
volhouden en uitrusten

Tip van de dag: Donderdag 30 april

Wachten (003)
wachten (003)

Tip van de dag: Woensdag 29 april 2020

Heel de wereld staat on hold.

Er heerst onzekerheid over alles wat voor deze crisis zo evident was.

We verlangen om familie en vrienden terug te zien, om het leven terug op te pakken. We tellen af, we volgen het nieuws en we wachten. Door te verlangen naar, vergeten we soms te genieten nu.

Tracht meer in het hier en nu te leven en te genieten van de kleine dingen terwijl je wacht.

Do Not Give Up 2015253 960 720
do-not-give-up-2015253_960_720

Tip van de dag: Dinsdag 28 april 2020

Waar put jij kracht uit?

Waar kan jij kracht uit halen in moeilijke situaties?

Een symbool of voorwerp bij jou hebben die voor jou veel betekent, kan kracht geven in moeilijke tijden. Dat kan een foto zijn van iemand die jou dierbaar is, een ketting, een sleutelhanger, een tekening of tekst, een leuke herinnering aan een vakantie,… iets tastbaar dat je kan zien en voelen wanneer de moed ontbreekt.

Draag dit symbool of voorwerp bij jou of houd het in jouw buurt. Niemand hoeft er iets van te weten, maar het geeft jou kracht wanneer je het ziet of eraan denkt.

Couple 1853996 1920
couple-1853996_1920

Tip van de dag: Maandag 27 april 2020

Niels Destadsbader en zijn rechterhand Miguel Wiels laten zich alweer van hun beste kant zien. Samen schreven ze een liedje tegen corona.

Luister hier

Tip van de dag: Vrijdag 24 april 2020

Chipmunk 2323827 1920
chipmunk-2323827_1920

Tip van de dag: Donderdag 23 april 2020

Ervaar de natuur met al jouw zintuigen

De lente is al enkele weken in het land en dat merken we overal om ons heen. ’s Avonds is het langer licht, we kunnen bijna dagelijks genieten van de zon. De bladeren van de bomen worden groener, de bloemen bloeien en de vogels fluiten.

We staan soms te weinig stil bij alles wat er verandert in de natuur. Probeer af en toe de tijd te nemen en met al jouw zintuigen de natuur te ervaren. Of je nu in een open veld wandelt, in het bos, in de stad of dorp,… probeer bewust te kijken, te luisteren, te voelen en te proeven van de natuur om jou heen. Sluit jouw ogen en open ze langzaam, kijk met een opmerkzame blik om jou heen. Snuif de geur van de lente op, voel het gras onder jouw voeten, de buitenlucht op jouw huid.

Probeer de volgende keer dat je gaat wandelen, bewust aandacht te geven aan alles om jou heen en te genieten met al jouw zintuigen.

Laugh 1391102 340
laugh-1391102__340

Tip van de dag: Woensdag 22 april 2020

Verspreid positiviteit

Tover een glimlacht op iemands gezicht vandaag. Geef een compliment zonder iets terug te verwachten. Toon jouw waardering voor iemand, voor wie hij/zij is of wat hij/zij doet.

Door een compliment te geven, creëer je een beetje geluk in het leven van een ander en geef je een boost aan zijn/haar zelfvertrouwen.

Jij richt ook jouw aandacht op het positieve, wat automatisch zorgt voor een goed gevoel bij jezelf. Aan wie geef jij vandaag een compliment?

Teveel Denken
teveel denken

Tip van de dag: Dinsdag 21 april 2020

Belemmerende gedachten ombuigen

De manier waarop we denken, bepaalt hoe we ons voelen. Wanneer we positieve gedachten hebben, voelen we ons goed. Als we negatief denken, dan heeft dit een negatief effect op ons gemoed. Hoe meer aandacht je geeft aan negatieve gedachten, hoe groter en indringender ze worden.

Negatief denken vraagt ook veel energie en helpt ons niet vooruit. Wanneer je merkt bij jezelf dat je negatieve gedachten hebt, stel jezelf dan de vraag of die gedachten belemmerend zijn of helpend. Gedachten die belemmerend zijn, zorgen voor meer angst, meer stress, meer verdriet,…

Wees bewust van jouw belemmerende gedachten en tracht ze om te buigen naar helpende gedachten. In plaats van te denken “misschien word ik ziek”, kan je die belemmerende gedachte ombuigen naar een helpende gedachte “ik volg de maatregelen waardoor de kans dat ik ziek word, kleiner is”. Andere helpende gedachten kunnen zijn: “ik help”, “wat ik doe, is belangrijk”, “samen met het team staan we sterk”, “er zal een einde komen aan deze crisis”.

Probeer een paar helpende gedachten te bedenken voor jezelf. Herhaal deze regelmatig wanneer je in een negatieve bui bent.

Omgaan Met Conflicten In Het Gezin 0
Omgaan met conflicten in het gezin_0

Tip van de dag: Woensdag 13 mei 2020

Door het coronavirus moet iedereen veel meer thuisblijven dan anders. 24/7 bij je partner, kinderen, zussen, broers en ouders zijn: niet makkelijk!

Daar kunnen makkelijk frustraties of conflicten uit ontstaan. Hoe pak je dit aan?

Magnolia Trees 556718 1920
magnolia-trees-556718_1920

Tip van de dag: Maandag 20 april 2020

Op aanraden van een medewerker

het Corona-verhaal mooi gebracht

Luister hier

Tip van de dag: Vrijdag 17 april 2020

Bewegen
bewegen

Tip van de dag: Donderdag 16 april 2020

Bewegen maakt gelukkig

Dat bewegen veel voordelen heeft voor ons lichaam, is algemeen geweten. Bewegen zorgt voor sterkere spieren en botten, vermindert de kans op hart-en vaatziektes, is goed om onze cholesterol en ons gewicht onder controle te houden,….

Maar wist je dat bewegen ook gezond is voor jouw geest? Wanneer we bewegen, komen verschillende stoffen vrij zoals endorfine, dopamine en serotonine vrij in onze hersenen. Deze “feel good” stoffen hebben een positief effect op het lichaam en onze stemming. Bewegen zorgt voor meer ontspanning, waardoor stress en gevoelens van neerslachtigheid en angst verminderen. Meer bewegen overdag helpt ons ook om beter te slapen.

Door te bewegen krijg je ook meer energie en verhoogt jouw concentratievermogen. Het zorgt er voor dat je jou fitter voelt en geeft een boost aan het zelfvertrouwen. Bovendien creëer je ook een moment van ontspanning voor jezelf.

Je kan op verschillende manieren bewegen. Binnen of buiten, op jouw balkon, in de tuin of in de woonkamer,… Doe iets waar je plezier uit haalt: wandel of fiets door jouw wijk, beweeg op de hometrainer, doe een yogasessie,… Plan beweging in tijdens de week en stel jezelf doelen, zo blijf je gemotiveerd.

 

Veerkracht
veerkracht

Tip van de dag: Woensdag 15 april 2020

Veerkracht

Mensen zijn veerkrachtig, we kunnen ons aanpassen aan moeilijke situaties en momenten.

Denk aan een situatie die je meegemaakt hebt, een situatie die misschien onzekerheid of angst met zich mee bracht. Een situatie die jij moeilijk vond. Wat heeft jou toen sterk gemaakt? Wat heb je gedaan om te kunnen omgaan met de situatie? Wie heb je aangesproken? Denk na welke strategieën, talenten,.. je in het verleden al eens gebruikt heb die jou geholpen hebben.

Deze strategieën kunnen jou nu ook helpen, het zijn krachten die jij bezit. Wil jij jouw veerkracht verhogen?

Op de website www.fitinjehoofd.be lees je meer over wat veerkracht is en kan je zelf aan de slag om jouw veerkracht te versterken.

Genieten
genieten

Tip van de dag:Dinsdag 14 april 2020

Proberen genieten

Je geniet van het leven als je op de één of andere manier bewust bezig bent met de schoonheid van het moment.

Je geniet van het leven als je je bewust bent van al het goede wat je op dit moment ervaart. Door jezelf regelmatig af te vragen of je wel aan het genieten bent kun je jezelf dwingen meer te genieten. Het is vaak gewoon zo dat je ‘vergeet te genieten’.

In deze rare tijden: probeer regelmatig te genieten van alles wat je doet en meemaakt, zo wordt het leven namelijk een heel stuk draaglijker en aangenamer.

Luister hier
Music 4058677 960 720
music-4058677_960_720

Tip van de dag: Vrijdag 10 april 2020

Ontspannen door muziek

Wist je dat muziek een ontspannende werking heeft? Meezingen en dansen op een vrolijk liedje zorgt ervoor dat ons lichaam verschillende ‘geluk stoffen’ aanmaakt, die ons automatisch beter doen voelen.

Maar je kan muziek ook strategisch inzetten met het doel om te ontspannen. Niet iedereen heeft dezelfde voorkeur voor ontspannende muziek, voor de één is dat klassieke muziek, voor de ander kan dat een traag of meeslepend nummer zijn of juist een heel vrolijk nummer.

Om onderstaande oefening te doen, kies je voor muziek dat jij graag hoort.Ga gemakkelijk zitten op een rustige plaats waar je niet gestoord kan worden. Doe de muziek aan en sluit jouw ogen. Adem een paar keer rustig in en uit, focus jouw aandacht op jouw ademhaling. Na een minuut verplaats je jouw aandacht naar de muziek. Geef je over aan de muziek.

Probeer de melodie of de woorden te voelen, wees aandachtig voor welk effect de muziek heeft op jouw lichaam. Misschien merk je dat je telkens met jouw gedachten afdwaalt, dat is niet erg. Ga terug met jouw aandacht naar de muziek als je dat opmerkt. Ontspan en laat je meeslepen met de melodie

Hartje
hartje

Tip van de dag: donderdag 9 april 2020

Wees mild voor jezelf en anderen!

De huidige situatie is nieuw voor ons allemaal. Sommigen moeten van thuis uit werken, anderen hebben meer vrije tijd. Ouders moeten samen met hun kinderen huiswerk maken, sporten kan niet meer in de sportclubs, ontspannende of leuke activiteiten moeten zoveel mogelijk thuis georganiseerd worden… Je hoort ook langs verschillende kanalen tips en ideeën om met de situatie om te gaan. Van home workouts tot alle kasten uitkuisen, de tuin eens onder handen nemen, tips om de kinderen bezig te houden,…

Allemaal goede en bruikbare tips, maar let op dat je jezelf niet voorbij loopt. Stel haalbare en realistische doelen op voor jezelf, jouw partner, jouw gezin. Hou er rekening mee dat van al de dingen die je plant, soms niet alles loopt zoals je het in gedachten had. Zonder corona liep het soms ook anders dan je van plan was.Je kan meer werken aan jouw conditie en gezondheid, maar je hoeft geen marathon te lopen binnen een maand. Je kan een lente schoonmaak houden, maar je hoeft niet het hele huis in één dag schoon te maken.

Doe vooral wat goed voelt voor jou, voor jouw partner of jouw gezin. Wees ook mild voor jezelf wanneer je momenten van rust of ontspanning plant. Vul jouw (vrije) tijd in hoe jij het wilt, zonder andere dingen te “moeten”.

Alles wat je doet, doe je goed!

Laptop Reis
laptop-reis

Tip van de dag: woensdag 8 april 2020

Van op de computer of laptop toch op reis….

No place like home… maar in deze periode kan “in uw kot blijven” gaan vervelen. Mis je culturele uitstappen of activiteiten? Dan kan je deze nu online, vanuit uw kot beleven! Heel wat musea, theaters en concertzalen geven gratis toegang tot hun voorstellingen.

Wil je graag een museum bezoeken vanuit jouw zetel?

Via onderstaande link vind je lijst aan verschillende musea en tentoonstellingen die je virtueel kan bezoeken.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/18/virusvrij-en-virtueel-op-museumbezoek/

Liever een concert meepikken? Op de website van AB Brussel kan je het eerste concert van Coldplay in België bekijken of het concert van Norah Jones.

Op de website van www.podiumaanhuis.be kan je meer dan 70 podiumvoorstellingen terugvinden die je gratis kan bekijken.

Ben je eerder een boekenwurm en heb je al jouw boeken al uitgelezen? Geen probleem! Via www.deburen.eu kan je 100 luisterverhalen beluisteren. Ook voor kinderen kan je via de Youtubekanaal van Jeugdboekenmaand verschillende filmpjes vinden van auteurs die boeken voorlezen.

Je kan zelfs een wereldreis maken vanuit jouw zetel. Bezoek de Taj Mahal in India, de Eifeltoren in Parijs, ontdek de dieren op de Galapagoseilanden,… Via Google Street View kan je de hele wereld ontdekken.

Zet je in jouw zetel en geniet!

 

Mindfullness
mindfullness

Tip van de dag: dinsdag 7 april 2020

Leven in het moment

Je hebt misschien al gehoord van mindfulness. Maar wat is mindfulness precies?

Mindfulness is een combinatie van Oosterse meditatietechnieken en de Westerse cognitieve psychologie. Het is een aandachtstraining, waarbij je leert opmerkzaam te zijn voor jouw gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en de omgeving zonder hierover te oordelen.

Door regelmatig mindfulness oefeningen te doen, leer je jezelf in het hier en nu leven. Je focust op het moment zelf zonder je zorgen te maken over de toekomst. Door mindfulness leer je jouw gevoelens en gedachten zien als voorbijgaand en niet als feiten.

Hierdoor kan je er gemakkelijker afstand van nemen. Dit heeft alleen maar voordelen: je wordt rustiger, angst en stress verminderen de concentratievermogen neemt toe. Daarnaast zal je door regelmatig oefeningen te doen, leren om je minder snel te laten afleiden door opdringerige gevoelens, gedachten of lichamelijke sensaties.

Wanneer je mindfulness oefeningen opzoekt, kom je verschillende websites tegen.

Hieronder vind je twee betrouwbare middelen met wetenschappelijk onderbouwde oefeningen:

  • Je kan de gratis app VGZ Mindfulness coach downloaden. In de app kan je verschillende losse oefeningen terug vinden of je kan een programma volgen.
  • Op de website van vaardigleven.be worden ook verschillende gratis luisterfragmenten aangeboden. Naast verschillende mindfulness oefeningen, kan je op deze website verschillende andere waardevolle fragmenten terugvinden.

Neem dagelijks de tijd om een oefening te doen, om helemaal tot jezelf te komen en volledig in het moment te zijn.

Pretty Woman 1509956 1920
pretty-woman-1509956_1920

Tip van de dag: maandag 6 april 2020

Hoe mooi

Kan het leven zijn

Het is maar hoe je kijkt

Het is maar wat je droomt

Luister hier
Graan
graan

Tip van de dag: vrijdag 3 april 2020

Genieten

In deze hectische tijden vergeten we soms om te genieten. Het is nochtans zo belangrijk om ook aandacht te hebben voor alle mooie dingen rondom ons, om rust in te plannen en onze batterijen op te laden.

Geniet van de natuur, de zon op jouw gezicht, de geur van gras en bloemen, de vogels, … neem hier echt bewust de tijd voor, gebruik al jouw zintuigen zonder aan andere dingen te denken.

Geniet van een vrije dag of vrij moment, neem de tijd om iets te doen waarvan je ontspant. Lees een boek, luister naar jouw lievelingsmuziek, geniet van een wandeling of een fietstocht, kijk naar jouw lievelingsfilm, neem de tijd voor jouw favoriete hobby of doe even gewoon niets. Plan bewust een moment of leuke activiteit in, het geeft jou iets om naar uit te kijken.

Ook tijdens andere dagen kan je kleine genietmomenten inplannen. Neem de tijd om te genieten van een tas koffie, een stuk fruit of een koek, een leuke babbel met een collega. Wat je ook doet, hoe klein het ook is, neem echt bewust de tijd en geniet!

Geniet van de mensen rond je heen. Sta eens stil bij de solidariteit die mensen de afgelopen tijd getoond hebben voor elkaar.

Waar neem jij vandaag tijd voor?

Schouder En Nek
schouder en nek

Tip van de dag: donderdag 2 april

Schouders en nek ontspannen

Deze oefeningen helpen om de spanning in jouw nek en schouders aan te pakken.

Je kan de oefeningen zittend of rechtstaand uitvoeren.

Zit of sta rechtop en adem rustig in en uit. Til jouw schouders langzaam omhoog naar jouw oren. Adem langzaam uit en laat jouw schouders terug zakken. Herhaal dit 4 keer.

Draai jouw linkerschouder omhoog, naar voren, omlaag, naar achteren. Blijf rustig in en uit ademen. Herhaal dit 4 keer.. Doe hetzelfde met jouw rechterschouder.

Draai daarna 4 keer met beide schouders naar omhoog, naar voren, omlaag, naar achteren. Herhaal 4 keer.

Ontspan nu jouw nekspieren. Laat jouw hoofd langzaam naar voren zakken tot jouw kin op jouw borst rust. Breng jouw hoofd daarna rustig omhoog. Herhaal dit 4 keer.

Laat jouw hoofd langzaam zakken naar jouw linkerschouder, adem rustig in en uit. Breng jouw hoofd langzaam terug omhoog. Herhaal dit 4 keer.Doe hetzelfde aan de rechterkant, herhaal dit 4 keer.

Adem ondertussen langzaam in en uit.

Puzzelstukken
puzzelstukken

Tip van de dag: woensdag 1 april 2020

Omgaan met angstige gedachten:  Objectief zijn

Het is normaal dat we zoveel mogelijk informatie, bewijzen, oplossingen,… proberen te zoeken in deze onzekere tijden.

Wanneer we ons angstig of onzeker voelen, heeft dit ook een invloed op de manier waarop we denken. We zijn geneigd om negatiever te denken wanneer we ons slecht voelen. Dit beïnvloedt ook ons rationeel denkvermogen. Wanneer je merkt dat je overspoeld wordt door verschillende angstige gedachten of gevoelens, is het juist handig om de situatie objectief te bekijken.

Laat jouw eigen mening, gedachten en gevoelens buiten beschouwing en kijk naar de feiten. Wat is er gebeurd? Wat weet je over de situatie? Welke positieve ontwikkelingen zijn er? Zijn de geraadpleegde bronnen betrouwbaar? Probeer een onderscheid te maken tussen jouw eigen interpretatie en de feiten.

Monster
monster

Tip van de dag: dinsdag 31 maart 2020

Omgaan met angstige gedachten: Loslaten

Stel jouw angsten, onzekerheden, boosheid, negatieve gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties,… over de huidige situatie voor als een monster. Stel je voor dat jij aan de ene kant van een diepe kloof staat en het monster aan de andere kant.

Je bent aan het touwtrekken met het monster, om hem in de ravijn te laten vallen.Maar hoe harder je aan het touw trekt, hoe harder het monster terugtrekt. Dus hoe meer aandacht je geeft aan jouw angst, hoe sterker deze angst wordt.

In plaats van te vechten tegen het monster en al jouw energie en aandacht te geven aan het trekken van het touw, kan je het touw ook loslaten. Het monster is misschien niet weg maar hij is aan de andere kant van de kloof en het trekt niet meer aan jou.

We kunnen de huidige situatie niet veranderen, hoe hard we ook vechten. Accepteren dat het monster aanwezig is, is niet gemakkelijk. Maar we kunnen negatieve gevoelens van angst en onzekerheid loslaten en ons concentreren op de dingen die wel onze aandacht en energie waard zijn, dingen die voor ons belangrijk zijn en ons helpen omgaan met het monster.

Spring 276014 1920
spring-276014_1920

Tip van de dag: maandag 30 maart 2020

Om de week met een vrolijke noot te starten….

zet je geluid aan en geniet van de vrolijke noot
Positive Letters
positive-letters

Tip van de dag: vrijdag 27 maart 2020

Positivity is a superpower!

De voordelen van positief denken worden al lang aangetoond in verschillende wetenschappelijke onderzoeken.Positief in het leven staan heeft veel voordelen, zeker in moeilijke tijden. Door positiever te denken, krijg je meer zelfvertrouwen en verbetert jouw gemoedstoestand. Het is daarnaast ook een uitstekende manier om stress, angst en spanning te verminderen.

Positief in het leven staan begint al met wakker worden. Sta op met een glimlach en begin de dag met een positieve noot. Dit zal een invloed hebben op de rest van jouw dag. Zet jouw favoriete muziek op, neem een extra lange douche, maak jouw favoriete ontbijt, trek iets aan waar je jou goed in voelt,… neem een paar minuten voor jezelf!

Sluit jouw dag ook positief af. Denk iedere avond voor het slapen gaan na over drie positieve momenten uit jouw dag. Dat mogen grote of kleine dingen zijn. Wat heeft jou blij gemaakt? Waar was je vandaag dankbaar voor? Waar was je trots op?

Grass 1913167 960 720
grass-1913167_960_720

Tip van dag: donderdag 26 maart 2020

Heb je nood aan een gesprek of een luisterend oor? In België engageren verschillende organisaties zich om te luisteren en advies te geven. Ook voor jongeren bestaan verschillende initiatieven. In gesprek gaan kan via de telefoon of via chat.

Verschillende websites:

https://www.caw.be/

https://www.cggml.be/

https://www.tele-onthaal.be/- Bellen- Chatten

De hulplijn van het Rode Kruis is op werkdagen te bereiken van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 16.00 uur via 070-4455 888.

https://www.teleblok.be/- Chatten (voor iedereen, niet enkel voor studenten)

Voor kinderen en jongeren met allerlei vragen of problemen:

https://awel.be/

https://www.clbchat.be/

https://www.caw.be/jac/

 

Dag 2
dag 2

Tip van de dag: woensdag 25 maart 2020

Het is normaal dat je soms overweldigd wordt door verschillende gevoelens en gedachten. Blijf niet alleen rondlopen met deze zorgen, deel ze met anderen. Praten met collega’s, vrienden, familie kan opluchten, nieuwe perspectieven bieden en moed geven. Samen staan we sterk.

Buikademhaling
buikademhaling

Tip van de dag: dinsdag 24 maart 2020

Door bewust aandacht te schenken aan onze ademhaling kunnen we de gevolgen van stress verminderen en gemakkelijker ontspannen.