Nieuws

1
1

Informatiemoment project “de Pergola” voor sociale diensten: 10 september 2020

Donderdag 10 september organiseerde de Korenbloem een toelichting over de laatste fase van het pilootproject met de realisatie van “de Pergola”. Ondanks de covid-periode konden wij meer dan 40 personen op een veilige manier kennis laten maken met onze visie en een exclusieve rondleiding geven in het nieuwbouwproject. Katrien en Julie, onze medewerkers op de sociale dienst, zorgden voor een vlekkeloos verloop.

Het nieuwbouwproject werd voorgesteld.het WZC de Pergola beschikt over 32 nieuwe kamers voor ouderen met zorg, ingedeeld in 4 kleine woningen van 8 bewoners. Dankzij deze indeling kan de Korenbloem verder de kaart trekken van de kleinschaligheid en huiselijkheid waar zorg op maat en zinvolle dagbesteding centraal staan.Op het gelijkvloerse bevinden zich 6 kamers orienterend kortverblijf en de 2 gerenoveerde centra voor dagverzorging “De Pergola centrum voor dagverzorging” en “het Landhuis centrum voor dagverzorging “.

Dank je voor de belangstelling

Foto Buitenkant
foto buitenkant

Het 2de project "De Pergola" krijgt vorm !

Ook “den bouw” werd het slachtoffer van COVID-19; de werken zijn stil gelegd tussen 20/3 en 20/4. De heropstart was voorzichtig maar ondertussen is iedereen terug actief. De stilstand heeft uiteraard een effect op de vooropgestelde einddatum van 1/7/2020. Deze kan niet meer gehaald worden ! De nieuwe – haalbare – einddatum van de werken is voorzien op 4/10/2020. De eerste inhuizing van bewoners kan dus vanaf 5/10/2020.

Sedert deze week zijn de ruwe afwerkingswerken in het gebouw gestart. De stellingen zullen systematisch gaan verdwijnen, de laatste verflaag wordt rond de verlofperiode gelegd. De buitenaanleg werd gestart en in de laatste fase komt de aanleg van de parking eraan. De kleine bestelwagens, de kranen, het stof, het lawaai, … alles moet tegen eind september verdwenen zijn of gaan verdwijnen. Het wordt alvast een stille nazomer !

Concreet denken we eraan om vanaf september heel voorzichtig aan alles in gereedheid te brengen om te kunnen opstarten vanaf oktober. Want, eenmaal de arbeiders de werf hebben verlaten, mogen wij in actie komen. De voorbereiding van deel A heeft ons veel bijgeleerd en we hopen het alvast veel beter/vlotter te kunnen doen. De dagcentra Het Landhuis en de Pergola zullen de eersten zijn die intrek nemen in het nieuwe gebouw. Ook een deel van het administratief personeel zal in de loop van oktober verhuizen. Vanaf begin oktober kunnen nieuwe bewoners en nieuwe medewerkers de woningen gaan opstarten.

De grootse opendeurdag van de site werd eind september geannuleerd maar zal zeker doorgaan. Een nieuwe datum zullen we prikken eens corona ons dit toelaat.

Wordt dus zeker vervolgd !

Nieuwe vacatures voor vrijwilligers !!

Interesse in vrijwilligerswerk ? Op zoek naar een nuttige tijdsinvulling ? Bekijk zeker de nieuwe vacatures voor vrijwilligers !! Er zit zeker iets voor u tussen !! Tot binnenkort !

Wonen in het Portiek, enkele verduidelijkingen !

Tijdens en na de opendeurdag kregen we verschillende vragen over het wonen, leven en de zorg binnen het Portiek. Meer info hierover vindt u terug onder algemene informatie !

Korenbloemje en folder Villa

Wenst u op de hoogte te blijven van de Korenbloem en wat nieuws mee te pikken van de verschillende woningen ? Neem dan zeker een kijk op het item “info” en lees het Korenbloempje en/of de folder van de Villa !!

ESF_site

ESF

De Korenbloem startte op 1/07/2017 met een ESF dossier “innovatieve arbeidsorganisatie”. Daarna volgde een dossier “opleidingen” 1/12/2018. dankzij de financiële middelen van Vlaanderen en het ESF kon de Korenbloem een grote interne reorganisatie waar maken. Zowel de macro-als microstructuur werden herwerkt en via het dossier opleidingen werd de visie van zelforganiserende en zelfwerkende teams in de praktijk uitgewerkt. De financiële middelen gaven ons de ruimte om externe lesgevers aan te trekken en samen met alle medewerkers de werking gestalte te geven.
In 2020 loopt het dossier ten einde, de uitwerking op de werkvloer loopt nog verder maar de aanzet is zeker al gegeven.