Dagverzorgingscentra

Een thuiszorgondersteunende dienstverlening.

Onze dagverzorgingscentra

  • het Landhuis dagverzorgingscentrum voor maximaal 12 ouderen met dementie.
  • de Pergola  dagverzorgingscentrum voor valide en zorgafhankelijke ouderen.
  • het Portiek voor maximaal 8 jonge personen met dementie  en/of zorg.

We richten ons tot valide en zorgbehoevende thuiswonenden, jong en oud, die overdag nood hebben aan toezicht, verzorging, verpleging, (re)activering, zinvolle dagbesteding en begeleiding.

Hierdoor vormen onze dagverzorgingscentra één van de schakels in de thuiszorg zodat de thuissituatie langer mogelijk  blijft..

Voor de zorgbehoevende persoon zijn sociaal contact, veiligheid en verzorging  fundamentele basisbehoeften waar  we als dagverzorgingscentrum proberen aan te voldoen om de levenskwaliteit van de gebruiker en de mantelzorgers te verbeteren. De opvang wordt immers ook georganiseerd met het oog op het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorgers, familie, buren, ….

We bieden begeleiding 7 dagen op 7 en dit tussen 8 en 17 uur. Er is tevens voor 8u én na 17u opvang mogelijk. De centra beschikken over alle comfort volgens de noodzaken van de doelgroep.

We stellen ook aangepast vervoer ter beschikking voor het ophalen en terug naar huis brengen van onze gebruikers. Natuurlijk kan de familie ook zelf instaan voor het vervoer.

Aanvullend bestaat ook de mogelijkheid om kortverblijf als tijdelijke ondersteuning  te combineren met het dagverzorgingscentrum.

Contacteer ons

Wenst u meer informatie over de diensten, neem dan contact op via 056 26 01 01, stuur ons een mailtje via socialedienst@dekorenbloem.net of stel ons een vraag via het contactformulier.

Een bezoek ter plaatse kan enkel na het maken van een afspraak.