Pexels Jonathan Borba 5359802
Pexels Jonathan Borba 5359802

Wijndegustatie en wijnverkoop

De degustatie is geannuleerd – de wijnverkoop gaat wel nog door tot en met 18 november middernacht

We hopen terug op een groot succes want met de opbrengst van de wijnverkoop van 2019 werden twee belevenistafels aangekocht en net als de twee fietsen die met de opbrengst van 2020 werden aangekocht, zijn we enorm fier dat deze dagelijks worden gebruikt.

Dit jaar willen we ons op mensen met vergevorderde dementie richten. Mensen met dementie krijgen vaak problemen met communiceren. Ze kunnen zich bijvoorbeeld verbaal minder goed uitdrukken. Daardoor is men minder betrokken bij betekenisvolle activiteiten. Dit geeft een verhoogd risico op sociaal isolement, eenzaamheid en/of verdere cognitieve achteruitgang. Problemen met communicatie kunnen ook resulteren in apathie, depressie, agressie en agitatie.

Met name bij vergevorderde dementie is contact maken moeizaam.  Muziek en bewegende beelden geven vaak wel nog een prikkel waar op wordt gereageerd of waar men rustig van wordt.

Met de opbrengst van de wijnverkoop van 2021 willen we allerlei interactieve hulpmiddelen aankopen die de sociale interactie en de communicatie stimuleert door geluid, aanraking en bewegende beelden.

Zo denken we aan een Cradle (CRDL), Cradle is in staat om aanrakingen tussen personen en CRDL te vertalen in geluiden. Het instrument herkent de intentie van de aanraking (tikken, vasthouden, strelen, kloppen en kneden) en past de geluiden hierop aan. Tikken met de vingers wordt bijvoorbeeld vertaald in rustige oceaangeluiden terwijl vasthouden wordt vertaald naar een flinke storm. Er zijn verschillende geluidsbibliotheken beschikbaar, die kunnen worden gekozen op basis van de behoefte van de persoon, bijvoorbeeld natuur/zee geluiden, boerderijgeluiden of huiskamergeluiden.

We denken ook aan een lichtkolom, muziekinstrumenten, lichteffectwielen, enz. Deze voorwerpen worden in een snoezelkar verzameld, op die manier kan er zowel op de kamer, in een andere ruimte of in de badkamer gebruik van gemaakt worden.

Hoe groter het ingezamelde bedrag, hoe sneller onze snoezelkar kan opgevuld worden en misschien kunnen we met uw steun wel meer dan één snoezelkar aankopen!

 

De wijndegustatie werd geannuleerd maar de wijnverkoop gaat nog door tot en met donderdag 18 november middernacht.

 

Vinoloog Vanassche Ward stelt een verrassend assortimentvan witte, rosé, rode en bubbelende wijnen voor.

De degustatie werd geannuleerd maar de verkoop gaat nog door tot en met 18 november middernacht !

Hoe kan je bestellen?

* Via een bestelformulier in te dienen aan het onthaal of door te mailen(vandenbroucke.evelien@dekorenbloem.net)en af te rekenen per overschrijving op het nummer BE19 7340 4194 3112

* Bestel via onze webshop

Waar en wanneer kan de wijn afgehaald worden?

vanaf vrijdag 3 december – 16 uur op gekozen woning/entiteit

Bezoek onze webshop

Klik hier

In naam van al onze gebruikers van de Korenbloem, willen we je bedanken!

Door je aankoop kunnen wij een verrijkende werking aanbieden!