de Villa

Buurthuis – Lokaal dienstencentrum

Buurthuis

De Villa-buurthuis of het lokaal dienstencentrum is een open huis waar iedereen welkom is en sociale netwerken worden uitgebouwd. Het is een gezellige ontmoetingsplaats met tal van activiteiten voor buurtbewoners maar ook voor senioren. Ook de gebruikers van de Korenbloem kunnen hier ook op laagdrempelige manier integreren in de buurt.

Diensten

Naast de activiteiten helpen we u ook graag verder met één van onze diensten. Zo kunt u er terecht voor een warme gezonde maaltijd, een pedicure, een bad of douche, het kapsalon of vrij internet. In de Villa-buurthuis kunt u eveneens beroep doen op onze thuiszorgdienst met dienstencheques. Bent u op zoek naar informatie? Hebt u vragen over het zorgaanbod in de regio? Wij helpen u graag verder en zoeken samen met u naar een oplossing. Bovendien is de inbreng van vrijwilligers in het lokaal dienstencentrum onmisbaar. Iedereen die de werking wil ondersteunen is  zeker welkom.

Bekijk hier onze diensten

Activiteiten

Blijf bewegen tijdens de stoelgym of hou uw lichaam in balans met yoga. Eerder behoefte om te luisteren naar een informatieve voordracht of een boeiend reisverslag? Creatievelingen kunnen dan weer kennis maken met één van de cursussen of met de brei- en of hobbyclub. Geen tijd omwille van van (klein)kinderen? Breng ze gerust mee naar een sessie knuffelturnen of de paaseierenraap. Een villa voor jong en oud, dus ook voor digitale cursussen voor smartphone en tablet.

Raadpleeg hier het programmaboekje

Het lokaal dienstencentrum wordt geleid door de centrumleider. Om de beschikbaarheid en bereikbaarheid zo groot mogelijk te maken, wordt deze in belangrijke mate ondersteund door vrijwilligers.

Vrijwilliger worden?